Saphir(e) (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Een nieuwe hopvariëteit van Hopfenforschungszentrum in Hüll, ter vervanging voor de Hallertau Mittelfrüh (DE), die meer en meer vatbaar wordt voor ziekten. Geregistreerd in 2002. Saphir heeft veel van de Hallertau Mittelfrüh eigenschappen en is zeer geschikt als een aroma hop. Deze hop wordt gekenmerkt door een mooie, zoete citrus aroma dat een vleugje van mandarijn heeft. Saphir(e) Land Duitsland Type A Aroma Zoetige citrus aroma (mandarijn), bloemig Samenstelling Alfazuren 2.0-4.5 % Cohumulon 12-17 % Humulon Betazuren 4.0-7.0 % Colupulon 39-47 % Hopoliën 0.8-1.4 ml/100 gr Myrceen 25-40 % Humuleen 20-30 % Caryofylleen 9-14 % Farneseen <1 % Selineen 2.0-4.0 % Linalool 0.8-1.3 % Totaal polyfenolen 4.0-5.0 % Xanthohumol 0.3-0.4 % Hopbel Grootte klein-gemiddeld Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg-gemiddeld Opbrengst 1600-1900 kg/ha Opslag Te vervangen door Hallertau Mittelfrüh (DE) Uitleg over de getoonde gegevens