Smaragd (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Smaragd is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit heeft een goede resistentie tegen meeldauw en een hoge opbrengst. Geregistreerd in 2005. Smaragd Land Duitsland Type A Aroma mild fruitig, hoppig, bloemig Samenstelling Alfazuren 4.0-6.0 % Cohumulon 13-18 % Humulon Betazuren 3.5-5.5 % Colupulon 38-48 % Hopoliën 0.4-0.8 ml/100 gr Myrceen 20-40 % Humuleen 30-50 % Caryofylleen 9-14 % Farneseen <1 % Selineen 0.3-0.8 % Linalool 0.9-1.4 % Totaal polyfenolen 4.0-6.0 % Xanthohumol 0.2-0.3 % Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode halverwege-laat Opbrengst 1500-21000 kg/ha Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens