Ga naar artikel

Smaragd (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Smaragd is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit heeft een goede resistentie tegen meeldauw en een hoge opbrengst. Geregistreerd in 2005.

Smaragd
Land Duitsland
Type A
Aroma
mild fruitig, hoppig, bloemig
Samenstelling
Alfazuren 4.0-6.0 %
Cohumulon 13-18 %
Humulon
Betazuren 3.5-5.5 %
Colupulon 38-48 %
Hopoliën 0.4-0.8 ml/100 gr
Myrceen 20-40 %
Humuleen 30-50 %
Caryofylleen 9-14 %
Farneseen <1 %
Selineen 0.3-0.8 %
Linalool 0.9-1.4 %
Totaal polyfenolen 4.0-6.0 %
Xanthohumol 0.2-0.3 %
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode halverwege-laat
Opbrengst 1500-21000 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens