Sorachi Ace (JP) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze variëteit werd in 1984 ontwikkeld door Sapporo Brweries Ltd. De productie van deze Japanse hop werd verhoogd nadat in 2008 een tekort aan hop ontstond in de westerse wereld. Wordt nu niet meer verbouwd in Azië. Sorachi Ace Land Japan Type AB Aroma ongewoon: citroen, "kauwgom", dille Samenstelling Alfazuren 12-16 % Cohumulon Humulon Betazuren 6-8 % Colupulon Hopoliën 2.0-3.0 ml/100 gr Myrceen Humuleen Caryofylleen Farneseen Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens