Ga naar artikel

Southern Cross (NZ)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Southern Cross hop werd uitgebracht in 1994 door HortResearch. Deze triploïde is een kruising tussen Smooth Cone, een Noord-Amerikaanse hop variëteit en Fuggle.

Southern Cross
Land Nieuw-Zeeland
Type B
Aroma
Citrus, kruidig
Samenstelling
Alfazuren 11-14 %
Cohumulon 25-28 %
Humulon
Betazuren 5-6 %
Colupulon
Hopoliën 1.2 ml/100 gr
Myrceen 31.8 %
Humuleen 20.8 %
Caryofylleen 6.7 %
Farneseen 7.3 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte lang
Compactheid gemiddeld
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode gemiddeld
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens