Ga naar artikel

Tettnang(er) (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Verdere informatie (nog) niet aanwezig.

Tettnang(er)
Land Duitsland
Type A
Aroma
kruidig
Samenstelling
Alfazuren 2.5-5.5 %
Cohumulon 22-28 %
Humulon
Betazuren 3.0-5.0 %
Colupulon 40-45 %
Hopoliën 0.5-0.9 ml/100 gr
Myrceen 20-35 %
Humuleen 22-32 %
Caryofylleen 6-11 %
Farneseen 16-24 %
Selineen 0.5-1.0 %
Linalool 0.4-0.9 %
Totaal polyfenolen 5.0-6.0 %
Xanthohumol 0.3-0.4 %
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid gemiddeld-compact
Lupuline kleur geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-gemiddeld
Opbrengst 1150-1400 kg/ha
Opslag 55-60 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Tettnang(er) (US)
Saaz (CS)
Spalter Select (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens