Topaz (AU) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze hop is al een tijdje onopvallend aanwezig en vooral verkocht als bitterhop. Echter wanneer deze hop laat wordt toegevoegd, of voor 'dry hopping' wordt gebruikt, dan krijg je fruitige (lychee) aroma's. Topaz Land Australië Type AB Aroma fruitig, lycheer, als dry hop: grasachtig Samenstelling Alfazuren 15-18 % Cohumulon 47-50 % Humulon Betazuren 6-7 % Colupulon Hopoliën 0.8-1.7 ml/100 gr Myrceen 25-50 % Humuleen 11-13 % Caryofylleen 10-11 % Farneseen <1 % Selineen 2-4 % Linalool 0.4-0.7 % Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst 3300-3750 kg/ha Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens