Ga naar artikel

Willamette (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Willamette hop is vernoemd naar de rivier die door de vallei van de Willamette in Oregon stroomt. Het werd ontwikkeld en uitgegeven door de U.S.D.A in 1976 en is goed voor ongeveer 20% van totale VS hop areaal. Willamette is afkomstig van een triploïde van Fuggle.

Willamette
Land Verenigde Staten
Type A
Aroma
kruidig, met wat fruitige en bloemige aroma's
Samenstelling
Alfazuren 4-6 %
Cohumulon 30-35 %
Humulon
Betazuren 3.5-4.5 %
Colupulon
Hopoliën 1.0-1.5 ml/100 gr
Myrceen 30-40 %
Humuleen 20-27 %
Caryofylleen 6.5-8.2 %
Farneseen 5.0-6.0 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte klein-gemiddeld
Compactheid open-gemiddeld
Lupuline kleur geel-donkergeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-gemiddeld
Opbrengst 1500-1900 kg/ha
Opslag 60-65 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Fuggle (US)
Tettnang(er) (US)
Styrian Golding (SI)
Willamette (AU)
Uitleg over de getoonde gegevens