Willamette (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Willamette hop is vernoemd naar de rivier die door de vallei van de Willamette in Oregon stroomt. Het werd ontwikkeld en uitgegeven door de U.S.D.A in 1976 en is goed voor ongeveer 20% van totale VS hop areaal. Willamette is afkomstig van een triploïde van Fuggle. Willamette Land Verenigde Staten Type A Aroma kruidig, met wat fruitige en bloemige aroma's Samenstelling Alfazuren 4-6 % Cohumulon 30-35 % Humulon Betazuren 3.5-4.5 % Colupulon Hopoliën 1.0-1.5 ml/100 gr Myrceen 30-40 % Humuleen 20-27 % Caryofylleen 6.5-8.2 % Farneseen 5.0-6.0 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte klein-gemiddeld Compactheid open-gemiddeld Lupuline kleur geel-donkergeel Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg-gemiddeld Opbrengst 1500-1900 kg/ha Opslag 60-65 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Fuggle (US)Tettnang(er) (US)Styrian Golding (SI)Willamette (AU) Uitleg over de getoonde gegevens