Ga naar artikel

5112 Brettanomyces bruxellensis (Wyeast)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Wilde gist, geïsoleerd uit een cultuur van een brouwerij omgeving Brussel. Voor het verkrijgen van het speciale ‘zweterige paardehaar’-karakter van lambik, geuze en oudbruin. Vergist best indien de pH verlaagt na de eerste vergisting. Deze gist wordt over het algemeen samen gebruikt met andere wilde gisten, melkzuurbacteriën en Saccharomyces Cerevisiae. Maakt een zekere zurigheid aan en kan een vlies vormen in fles of vat. Heeft 3 tot 6 maanden lagering nodig om de smaak volledig te kunnen ontwikkelen.

5112 Brettanomyces bruxellensis
Producent Wyeast
Type brettanomyces
Vorm vloeibaar
Aroma
azijnzuur
Eigenschappen
Vergistingstemperatuur 15-24 °C
Vergistingsgraad zeer hoog
Alcoholtolerantie hoog (<12 %)
Flocculatie gemiddeld
Uitleg over de getoonde gegevens