5112 Brettanomyces bruxellensis (Wyeast) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Wilde gist, geïsoleerd uit een cultuur van een brouwerij omgeving Brussel. Voor het verkrijgen van het speciale ‘zweterige paardehaar’-karakter van lambik, geuze en oudbruin. Vergist best indien de pH verlaagt na de eerste vergisting. Deze gist wordt over het algemeen samen gebruikt met andere wilde gisten, melkzuurbacteriën en Saccharomyces Cerevisiae. Maakt een zekere zurigheid aan en kan een vlies vormen in fles of vat. Heeft 3 tot 6 maanden lagering nodig om de smaak volledig te kunnen ontwikkelen. 5112 Brettanomyces bruxellensis Producent Wyeast Type brettanomyces Vorm vloeibaar Aroma azijnzuur Eigenschappen Vergistingstemperatuur 15-24 °C Vergistingsgraad zeer hoog Alcoholtolerantie hoog (<12 %) Flocculatie gemiddeld Uitleg over de getoonde gegevens