Terpenoïden Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier De meeste mono- en sesquiterpenen verdampen gedurende het koken van het wort, zodat ze weinig zijn terug te vinden in bier. De oxidatieprodukten, terpenoïden, hebben een hoger kookpunt en een betere oplosbaarheid in water. De terpenoïden hebben dus een belangrijk aandeel in het aroma van bier. We onderscheiden ze in: Monoterpenoïden Sesquiterpenoïden Monoterpenoïden De oxidatieproducten van de monoterpenen, die we vaak in het bier terug vinden zijn: Linalool Geraniol Linalool geeft een rozenhout, lavendelachtige geur en is de belangrijkste geurcomponent in koriander. Geraniol heeft een zoete geur, die doet denken aan roos en geranium. Sesquiterpenoïden De oxidatieproducten van Humuleen, die we vaak in het bier terug vinden, zijn: Humuladienon Humulol Humulenol Humuleen Epoxide 1 Humuleen Epoxide 2