Ga naar artikel

Brewer's Gold (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier In 1919 gekweekt uit een wilde Manitoban hop en uitgebracht in 1934. Brewer's Gold was een een vroege bitterhop hop, gekweekt in Engeland (zie Brewer's Gold (UK)) en in de Verenigde Staten, totdat aan de release van nieuwe high-alfarassen in de jaren 1970 en 1980. Deze hop wordt gezien als een voorouder van de meeste moderne high-alpha-hop. Sommige Brewer's Gold is nog steeds gekweekt in Engeland, maar er is niet langer significant productie in de Verenigde Staten. Brewer's Gold is nooit gebruikt als aroma hop in Engeland vanwege de intense smaken, maar is experimenteel gebruikt als een droge hop door sommige Amerikaanse ambachtelijke brouwers.

Brewer's Gold
Land Verenigde Staten
Type B
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 8-10 %
Cohumulon 40-48 %
Humulon
Betazuren 3.5-4.5 %
Colupulon
Hopoliën 2-2.4 ml/100 gr
Myrceen 37-40 %
Humuleen 29-31 %
Caryofylleen 7-7.5 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 2500-2900 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Brewer's Gold (UK)
Nothern Brewer (UK)
Galena (US)
Uitleg over de getoonde gegevens