Hallertau Blanc (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier

Deze hop is ontstaan uit een kruising tussen Cascade en een mannelijke Hüll-kweekvariant. Deze variëteit werd ontwikkeld in het Hopfenforschungszentrum te Hüll en in 2012 op de markt gebracht.

Hallertau Blanc
Land Duitsland
Type AB
Aroma
bloemig-fruitig aroma, passievrucht, grapefruit en ananas
Samenstelling
Alfazuren 9-12 %
Cohumulon 22-26 %
Humulon
Betazuren 4.5-5.5 %
Colupulon
Hopoliën 1.2-1.5 ml/100 gr
Myrceen 50-75 %
Humuleen 0.2-3 %
Caryofylleen 0.2-2 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool 0.2-0.5 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol 0.2-0.4 %
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid compact
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Nelson Sauvin (NZ)
Uitleg over de getoonde gegevens