Ga naar artikel

Herkules (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Herkules is een variëteit met een zeer hoog alfazuurgehalte en een zeer hoge opbrengst, afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll.

Herkules
Land Duitsland
Type B
Aroma
kruidig, hoppig.
Samenstelling
Alfazuren 12.0-17.0 %
Cohumulon 32-38 %
Humulon
Betazuren 4.0-5.5 %
Colupulon 52-58 %
Hopoliën 1.6-2.4 ml/100 gr
Myrceen 30-50 %
Humuleen 30-45 %
Caryofylleen 7-12 %
Farneseen <1 %
Selineen 0.3-0.8 %
Linalool 0.3-0.8 %
Totaal polyfenolen 3.0-4.0 %
Xanthohumol 0.6-0.7 %
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 2300-2500 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens