Hersbrucker (Spät) (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze oude traditionele Duitse hopvariëteit wordt veel gebruikt in de Duitse pilsen. De hop werd vernoemd naar de regio Hersbruck. Wordt geteeld in het grootste hopteeltgebied van Europa: de regio tussen München en Nürnberg. Vervanger van de Hallertau Mittelfrüh door zijn betere ziekteresistentie. Hersbrucker (Spät) Land Duitsland Type A Aroma mild, bloemig, hoppig Samenstelling Alfazuren 2.4-3.5 % Cohumulon 19-22 % Humulon Betazuren 2.5-6.0 % Colupulon 34-39 % Hopoliën 0.5-1.0 ml/100 gr Myrceen 25-30 % Humuleen 20-30 % Caryofylleen 8-13 % Farneseen <1 % Selineen 4.0-6.0 % Linalool 0.5-1.0 % Totaal polyfenolen 5.0-6.0 % Xanthohumol 0.2-0.3 % Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode gemiddeld-laat Opbrengst 1700 kg/ha Opslag Te vervangen door Hallertauer Mittelfrüher (DE) Uitleg over de getoonde gegevens