Ga naar artikel

Nothern Brewer (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Afkomstig van Engeland vanaf 1934. Oorspronkelijk een belangrijke bitterhop, maar nu in populariteit aan het afnemen.

Nothern Brewer
Land Verenigde Staten
Type AB
Aroma
fruitig, citrus
Samenstelling
Alfazuren 8.0-10.0 %
Cohumulon 27-32 %
Humulon
Betazuren 3.0-5.0 %
Colupulon 48-53 %
Hopoliën 1.5-2.0 ml/100 gr
Myrceen 50-60 %
Humuleen 35-50 %
Caryofylleen 10-20 %
Farneseen <1 %
Selineen 0.3-0.8 %
Linalool
Totaal polyfenolen 3.0-4.0 %
Xanthohumol 0.5-0.7 %
Hopbel
Grootte groot
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-gemiddeld
Opbrengst 1400-1650 kg/ha
Opslag 70-80 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Perle (DE)
Nothern Brewer (US)
Uitleg over de getoonde gegevens