Ga naar artikel

Nugget (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Door z'n wat lager alfazuurgehalte, minder populair aan het worden. Geregistreerd in 1982 in de VS.

Nugget
Land Duitsland
Type B
Aroma
hoppig, iets bloemig en fruitig
Samenstelling
Alfazuren 9.0-13.0 %
Cohumulon 24-30 %
Humulon
Betazuren 3.0-5.0 %
Colupulon 47-57 %
Hopoliën 0.9-1.5 ml/100 gr
Myrceen 27-42 %
Humuleen 25-40 %
Caryofylleen 10-20 %
Farneseen <1 %
Selineen 1.0-2.0 %
Linalool 0.5-1.0 %
Totaal polyfenolen 3.0-4.0 %
Xanthohumol 0.5-0.7 %
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 1900-2300 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Nugget (US)
Uitleg over de getoonde gegevens