Saaz (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Sommige Amerikaanse kwekers verbouwen een versie van de Tsjechische Saaz. Deze onderscheid zich van de Tjechische hop, door een wat hoger gehalte aan myrceen en hopoliën. Saaz hop is een moeilijker te verbouwen in de Verenigde Staten als gevolg van de vatbaarheid voor ziekten. Saaz Land Verenigde Staten Type A Aroma Samenstelling Alfazuren 3-4.5 % Cohumulon 24-28 % Humulon Betazuren 3-4.5 % Colupulon Hopoliën 0.5-1.0 ml/100 gr Myrceen 25-30 % Humuleen 35-40 % Caryofylleen 9-11 % Farneseen 9-13 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst Opslag 45-55 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Saaz (CS)Lublin (PL)Sterling (US) Uitleg over de getoonde gegevens