Ga naar artikel

Saaz (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Sommige Amerikaanse kwekers verbouwen een versie van de Tsjechische Saaz. Deze onderscheid zich van de Tjechische hop, door een wat hoger gehalte aan myrceen en hopoliën. Saaz hop is een moeilijker te verbouwen in de Verenigde Staten als gevolg van de vatbaarheid voor ziekten.

Saaz
Land Verenigde Staten
Type A
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 3-4.5 %
Cohumulon 24-28 %
Humulon
Betazuren 3-4.5 %
Colupulon
Hopoliën 0.5-1.0 ml/100 gr
Myrceen 25-30 %
Humuleen 35-40 %
Caryofylleen 9-11 %
Farneseen 9-13 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst
Opslag 45-55 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Saaz (CS)
Lublin (PL)
Sterling (US)
Uitleg over de getoonde gegevens