Ga naar artikel

Ultra (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Ultra is een Amerikaanse triploïde hop, gekweekt in 1983 en het resulaat van een kruising tussen Hallertau Mittelfrüh (USDA 21397) en een mannelijke Saaz hopvariëteit (USDA 21237M). Ultra is de halfzuster van Mount Hood (US), Liberty (US) en Crystal (US). In maart 1995 is hdeze variëteit vrijgegeven voor commercieel gebruik.

Ultra
Land Verenigde Staten
Type A
Aroma
kruidig
Samenstelling
Alfazuren 4-5 %
Cohumulon 25-35 %
Humulon
Betazuren 3.6-4.7 %
Colupulon
Hopoliën 0.8-1.2 ml/100 gr
Myrceen 25-35 %
Humuleen 30-40 %
Caryofylleen 10-15 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte klein
Compactheid gemiddeld
Lupuline kleur lichtgeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode halverwege
Opbrengst 1600-1800 kg/ha
Opslag 60-65 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Hallertau Tradition (DE)
Saaz (CS)
Uitleg over de getoonde gegevens